Gespecialiseerd in de refurbishing van IT-materiaal, helpt Revalor zowel publieke als private bedrijven in hun overgang naar een meer verantwoord IT-beleid met hoge toegevoegde waarde. Onder zijn ondersteunende diensten vallen de inname van IT-materiaal in B2B, de herintroductie van refurbished materiaal op de markt (intern of extern) en de begeleiding van bedrijven bij hun ESG-rapportages. Geconfronteerd met de maatschappelijke uitdagingen van vandaag, biedt Revalor zijn diensten aan met vier doelstellingen: het herwaarderen van slapend digitaal materiaal, het ondersteunen van de tewerkstelling van laaggeschoolde personen, begeleiding bij ESG-rapportage en het bestrijden van de digitale kloof. Dit alles stelt bedrijven in staat om positieve impactacties te ondernemen voor hun personeel en voor andere doelgroepen die kwaliteitsvol IT-materiaal willen verwerven tegen een toegankelijke prijs.
Sinds 2023 ondersteunt Revalor zowel publieke als private bedrijven om te voldoen aan de eisen van duurzaamheid en governance van IT-investeringen.
Revalor houdt zich bezig met de waardering, het herconditioneren en de distributie via zijn kanalen, terwijl het de toegang tot technologie voor iedereen vergemakkelijkt.
« Ons doel: bedrijven en organisaties in de private en publieke sector in staat stellen om niet langer (totaal) hun computerhardware om de drie jaar te moeten vervangen of in ieder geval er iets mee te doen », legt Bernard Persoons, directeur van Revalor, uit. En iedereen kan zijn steentje bijdragen aan de opbouw!
Welke onderneming of organisatie heeft niet minstens één kamer vol ongebruikte IT-materiaal? Soms omdat het defect is, maar ook vaak omdat het niet meer voldoet aan de laatste interne normen. Een tweede leven geven aan dit materiaal in de handen van een student, een gezin of zelfs uw medewerkers voor persoonlijk gebruik tegen een verlaagd tarief, dat is wat Revalor u aanbiedt.
In deze logica van waardecreatie werkt Revalor aan vier pijlers:
1e pilaar: het materiaal herwaarderen
Revalor verzamelt « slapende » of « einde van de eerste levenscyclus » IT-materiaal in B2B. Het gaat voornamelijk om computers en schermen die nog recent genoeg zijn om opnieuw geconfigureerd en geüpgraded te worden. Deze worden vervolgens opgeknapt. Er wordt veel aandacht besteed aan de gegevensbeveiliging en een wissen-certificaat wordt verstrekt door Revalor. Door deze apparaten opnieuw op de markt te brengen, biedt Revalor hen een tweede leven zonder door de recyclagefase te gaan, een stap die voorbehouden is aan werkelijk verouderde machines.
In overleg met het bedrijf dat de apparatuur heeft geleverd, kunnen deze apparaten op onze e-shop worden verkocht of worden gegeven aan verenigingen die door de klant zijn gekozen. De winstmarge wordt met hem gedeeld. Sommige bedrijven bieden hun personeel soms de mogelijkheid om apparatuur terug te kopen tegen zeer aantrekkelijke prijzen voor privégebruik.
« Het is een kans voor bedrijven om een voordeel te bieden in verband met het HR-beleid en om meer circulariteit in het beheer van hun IT-park in te voeren. »
Omdat ze zich op korte en Belgische circuits concentreert in elke fase van de herconditionering, is het aanbod van Revalor uniek!
« Revalor werkt in een kort circuit aangezien de computerhardware in België wordt verzameld, herconditioneerd in een bedrijf in Nivelles en lokaal wordt herverdeeld. »
2e pilaar: werk creëren voor laaggeschoolde personen
Met dit project engageert Revalor zich ook om te werken aan professionele integratie. Het herconditioneren, schoonmaken en de logistiek zijn taken die niet altijd hoge kwalificaties vereisen en het mogelijk maken om mensen in professionele re-integratie te integreren. "We werken bijvoorbeeld samen met het programma van het Europees Sociaal Fonds 'Territoire Zéro Chômage' in Farciennes, maar ook met Ifapme, de competentiecentra, Technofutur, enzovoort," legt Bernard Persoons uit. Het is een eerste stap voor individuen die op zoek zijn naar een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. Het principe is dat het gemakkelijker is om een job te vinden wanneer je al actief bent.
3e pilaar: bedrijven ondersteunen bij hun ESG-rapportage
Door deze aanpak van refurbishing aan te nemen, helpt Revalor bedrijven om vooruitgang te boeken naar een verantwoordelijker IT-beheer. "Wij helpen onze klanten om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken door hen concrete oplossingen en nuttige indicatoren voor hun ESG-rapporten te bieden," verduidelijkt Bernard Persoons. Bovenaan biedt Revalor ook een reeks acties aan om bedrijven te ondersteunen. "Momenteel hebben veel bedrijven moeite om ESG-criteria in hun bestekken op te nemen. Om deze uitdaging aan te gaan, organiseren we bijvoorbeeld workshops over verantwoord digitaal gedrag en moedigen we bedrijven aan om refurbished apparatuur in hun eigen IT-parken op te nemen."
Bernard Persoons, directeur en oprichter van Revalor
4e pilaar: vechten tegen de digitale kloof
Last but not least, Revalor engageert zich eindelijk in een maatschappelijk project van omvang: iedereen een eerlijke toegang tot computerhulpmiddelen bieden. In onze samenleving waar digitalisering onmisbaar is, worden gereviseerde computers aangeboden aan hyperconcurrentiële prijzen aan studenten, gezinnen (via de Liga van de Gezinnen), aan de begunstigden van de OCMW's, aan organisaties uit de non-profitsector, enz. Volgens de Digitale Barometer 2024 van de Koning Boudewijnstichting bevindt 40% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar zich in een situatie van digitale kwetsbaarheid. Er is dus een reële behoefte die moet worden ingevuld.
40% van de Belgen getroffen door digitale kwetsbaarheid
« Niet iedereen heeft een gloednieuwe pc nodig. Om e-mails te versturen, op het web te surfen, online cursussen te volgen, tekstverwerking te doen… is een kwalitatief gereviseerde model vaak meer dan voldoende », verzekert de oprichter. Het doel is om deze computers ter beschikking te stellen voor non-profitprojecten, voornamelijk in de sociale en educatieve sector.
Getuigenis
« Enkele weken geleden hebben we, in samenwerking met Revalor, een veertigtal oude computers verzameld. Deze apparaten zullen worden gereconditioneerd en hergebruikt door scholen, verenigingen en OCMW's, zodat ze een tweede leven kunnen krijgen! Dit initiatief stelt ons in staat om onze elektronische afval te verminderen, terwijl we lokale actoren ondersteunen en nuttig en duurzaam hergebruik bevorderen. Deze actie past binnen de ambitie van SeGec om een circulaire economie te bevorderen en de ontwikkeling van verantwoorde oplossingen te stimuleren. » Didier Lefebvre, Directeur van de IT-dienst van SeGEC